Aktuelt

Tar ABC med Storm

Thora Storm videregående skole i Trondheim jobber systematisk for å forebygge utenforskap og øke livsmestring. Stor-Thora heter konseptet, og ABC-metoden passer som hånd i hanske til skolens satsing.

Les mer

ABC livet ut

Livsglede for eldre jobber bevisst med ABC og lager generasjonsmøter med ABC som grunnlag. De har også utviklet et arbeidshefte i skoler, som er blitt veldig populært. Siri Bjerkan er rådgiver og pådriver.

Les mer

ABC hele veien

For Vintervoll AS er det ABC som gjelder, fra start til mål. Helt fra lærlingen trer inn i bedriften og til senioren tar pensjonspraten.

Les mer

Hva er ABC for god psykisk helse – og hvorfor skal vi satse?

Steinar Krokstad er leder av arbeidsutvalget i Folkehelsealliansen i Trøndelag. I disse filmene forklarer han ABC-rammeverket og forklarer hvorfor vi bør satse.

Les mer

Trøndelag først ute med ny storsatsing på psykisk helse

En nasjonal storsatsing på psykisk helse skal prøves ut i Trøndelag i 2024. På Trøndelagsmøtet 12. januar lanserte helseminister Ingvild Kjerkol folkehelsekampanjen ABC for god psykisk helse som etter hvert skal rulles ut over hele landet. Psykisk uhelse koster samfunnet 330 milliarder i året.

Les mer

Hele Trøndelag gjør noe fint for André

Når vi gjør noe fint for andre, gjør vi også noe fint for oss selv. Det styrker vår psykiske helse.

Les mer

Hør podcast om ABC for god psykisk helse

Alle er enige om at det er viktig at vi tar vare på den psykiske helsa vår – men vet vi egentlig hvordan vi gjør det i praksis?

Les mer

Vi vet at mennesker er flokkdyr, og at vi trives med å skape noe.

Adresseavisen tok en prat med Hanne Vilja Sagmo, prosjekteder i ABC for god psykisk helse.

Les mer

Ny bok om ABC for mental sunnhet

Hvordan kan vi skape gode rammer og betingelser for mental sunnhet i befolkningen? Dette får vi vite mer om i ei ny bok om satsingen ABC for mental sunnhet i Danmark, som er en god oppslagsbok om ABC-rammeverket fra teori til praksis.

Les mer

Psykt samfunn trenger innovativt folkehelsearbeid

Hvordan har du det? Flere og flere unge har det ikke så bra. Dette har blitt spesielt synlig under koronapandemien. I denne kronikken skriver Steinar Krokstad, leder av Folkehelsealliansen i Trøndelag, professor i sosialmedisin, lege og psykiater, HUNT forskningssenter, Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie NTNU og Marius Widerø, direktør for NTNU Helse, førsteamanuensis i medisin, lege om hvordan vi kan angripe og løse denne problematikken.

Les mer

Mainn og mat

Menn tar sjelden stor plass på kjøkkenet, men det bør de absolutt gjøre! Det er helse på mange vis. Det er også årsaken til at 12-15 menn møtes en gang i måneden i Trondheim for å lage mat fra bunnen av, og kanskje lære noen triks. Initiativet kommer fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, og dette er absolutt et Hodebra-prosjekt, som andre kan la seg inspiere av.

Les mer

ABC Hodebra bygger mental sunnhet med tre gode råd.

Kampanjen «Hodebra» er en enkel ABC som gir råd om hvordan du kan ta bedre vare på din mentale sunnhet. Vi håper på et Hodebra Trøndelag i 2022.

Les mer

Hvordan tar du vare på deg selv – nå?

Før flyet ditt tar av blir du alltid minnet på: Du må ta på deg din egen surstoffmaske før du kan hjelpe andre! Dette gjelder i hverdagen din også – ikke minst nå. Så hva er surstoff for deg?

Les mer